zaterdag 12 juli 2014

Caponata

Olijfolie, 1 kleine aubergine in kleine blokjes gesneden, afgestreken theelepel gedroogde oregano, gemalen zeezout en zwarte peper, snufje chilivlokken, halve rode ui gesnipperd, teen knoflook in dunne plakjes, handje verse peterselie met steeltjes fijn gehakt, 1 eetlepel kappertjes, paar groene olijven fijn gehakt, scheutje witte wijnazijn, 2 rijpe tomaten in blokjes, eetlepel geschaafde amandelen.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de aubergine blokjes met chilivlokken, oregano, peper en zout zo,n 4 tot 5 minuten.

Voeg dan de ui, knoflook en peterselie toe. Als het mengsel te droog wordt olijfolie toevoegen. Schep de kappertjes en olijven bij het mengsel en breng op smaak met azijn. Voeg dan de stukjes tomaat toe en laat een kwartiertje pruttelen tot de tomaten zacht zijn.

Proef of alles goed op smaak is en strooi de amandelen over het mengsel

Serveer lauwwarm met een fris glas wijn en een knapperig stuk stokbrood

Bron bewerkt recept Jamie's Italië- Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen