zondag 6 juli 2014

Gnocchi met kastanje champignons

Je kan ze natuurlijk zelf maken ...is heus niet zo moeilijk maar kopen kan ook, Gnocchi (lees njokkie) Ik had al een tijdje en pakje liggen en zag bij Kookgek Wilma een lekker recept. Ik heb er wel wat aan gesleuteld dus het is niet meer exact hetzelfde recept maar ook lekker!

2 personen

Pakje gnocchi (AH of Delverde), bakje kastanje champignons, halve ui, teen knoflook, soja kookroom, peterselie, bieslook, half glas witte wijn, zeezout en gemalen zwarte peper, olijfolie, boter, parmezaanse kaas

Snij de champignons in plakjes, snipper de ui en de knoflook en hak de kruiden fijn als je verse gebruikt.

Zet een pan met water op en breng aan de kook
Verhit olie en boter in een pan en fruit ui, knoflook en champignons. Voeg de witte wijn en kookroom toe en breng op smaak met peper, zout en de kruiden. 

Zodra het water kook schep je de gnocchi in het water en laat ze koken tot ze boven drijven, dan zijn ze gaar, en duurt ongeveer 3 minuten.
Schep de gnocchi met een schuimspaander uit de pan en roer ze direkt bij de champignonsaus.

Meng alles goed door, schep dan in borden en strooi de parmezaan er over.

(Ik veganiseerde het recept door plantaardige boter en parmezzano te gebruiken dat is een plantaardige parmezaan)

Bron bewerkt recept: Kookgek Wilma

1 opmerking:

  1. Hi! I would like to share your recipes on our site. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit mytaste.be. You will find a link with the instructions clicking on the link just under TOP 10 food blogs.

    BeantwoordenVerwijderen