donderdag 31 juli 2014

Haverkoekjes van rozijnen

110 gram zachte boter, 110 gram kristalsuiker, 110 gram basterdsuiker, 1 ei, 2 eetlepels water, theelepel vanille extract, 200 gram havermout, 110 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout, 110 gram rozijnen.

Verwarm de oven op 180 graden. Klop de boter in een kom met de handmixer zacht. Voeg beide soorten suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel bleek en luchtig is.

Klop er het ei, het water en vanille extract door en klop op de hoogste stand. Zet de mixer dan op de laagste stand en meng er de havermout, bakmeel, zout en rozijnen door.

Zet een bakje met water neer en doop je vingers er in, dan blijft het deeg niet zo aan je vingers plakken. Maak dan balletjes van het deeg ter grote van een walnoot, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.

Bak de koekjes 15-25 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn en nog een beetje zacht van binnen.
Laat de koekjes nog een paar minuten op de plaat liggen voordat je ze er af haalt.

Voor ongeveer 30 koekjes

Bron: Uit de oven - Rachel Allen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten