maandag 28 juli 2014

Kroketjes van gepofte courgette

Verwarm de oven op 220 gr. Verpak 1 grote of 2 kleine courgettes in aluminiumfolie en pof in ongeveer 25 minuten gaar in de oven. Open het folie, snij de courgette in de lengte open en schraap er met een vork het vruchtvlees uit.

Doe het vruchtvlees samen met 200 gram gekookt aardappelkruim, 1 losgeklopt ei en 70 gram oude kaas in een kom en meng door elkaar. Voeg (panko) paneermeel toe net zoveel tot je een stevig deeg hebt.

Rol kroketjes van het deeg (ter grote van een aardappelkroket) en haal ze door paneermeel. Zet de kroketjes een half uurtje in de koelkast om op te stijven en haal ze daarna nog een keer door het paneermeel.

Verhit olie in een pannetje of frituurpan en bak de kroketjes tot ze goudbruin zien.

Voor een plantaardige versie gebruik je Wilmersburger kaas en vervang je het ei door No Egg of maizena

Bron Happinez nr 5 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen