dinsdag 8 juli 2014

Puur fruit softijs

Zo makkelijk maar je hebt wel een goede blender/keukenmachine nodig met een functie voor ijsblokjes. Zou zonde zijn als je je keukenmachine om zeep helpt

Snij fruit wat je lekker vind in blokjes bijvoorbeeld banaan, ananas of mango. Doe het fruit in ziplock zakjes en zorg dat het fruit elkaar niet teveel raakt zodat je er steeds een beetje uit kan halen. Je kan de blokjes fruit natuurlijk ook in een ijsblokjes laatje doen. Leg de zakjes plat in de vriezer. Laat het fruit bevriezen.

Doe wat fruitblokjes in een blender, bijvoorbeeld banaan en mango. Pers een sinaasappel uit en doe het vocht bij het bevroren fruit. Zet de blender aan op de ijsblokjes stand en pureer het fruit tot soft ijs. Doe het fruit in een schaaltje en lepel langzaam op.

Heerlijk, zeker op een warme zomerse dag, veel lekkerder als fruitijs uit de winkel en veel gezonder.

Je kan alle kanten op, gebruik allerlei soorten bessen en voeg een beetje kokosmelk van Alpro of Provamel toe. Neem mango met kokosrasp erover, banaan met nootjes, nectarine en abrikozen. Kortom ga helemaal uit je
dak met bevroren fruit.

Ook lekker, bevries druiven los van elkaar in een zakje of doosje en snack ze zo op of doe ze in een cocktail of glas bronwater.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten