maandag 28 juli 2014

Spaanse tortilla

Olie, 4 aardappels (ongeveer 500 gram ) in blokjes van 1 cm, 1 ui dun gesneden, 6 (bd) eieren, zout en peper.

Verhit een scheut olie in een pan, voeg de aardappels toe en bak 5 minuten op middelmatig vuur. Schud regelmatig om. Voeg de uien toe en laat nog 10 minuten op laag vuur bakken tot alles zacht en gaar is. Haal het mengsel uit de pan en laat afkoelen.

Meng in een kom de eieren met peper en zout en klop los. Schep het aardappelmengsel erdoor en laat nog 10 minuten staan.

Verhit opnieuw wat olie in de pan en giet het eimengsel er in. Schud de pan regelmatig en laat het ei op laag vuur stollen. Leg een bord op de pan en draai het ei om. Laat het ei van het bord weer in de pan glijden en bak de andere kant tot alles gestold is.

Snij de tortilla in punten en serveer als onderdeel van tapas. Je kan de tortilla zowel warm als koud eten.

Voor de vegans: probeer het eens met silkentofu en kala namak. Ik heb geen ervaring met een tofu omelet maar volgens mij moet dat ook lukken...

Bron: Vegetarian Living augustus 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen