dinsdag 15 juli 2014

Zomerse fettucini

1 grote courgette grof geraspt, zeezout, 200 gram 2 kleuren fettucini, tagliatelli of iets dergelijks als het maar mooie slierten zijn, olijfolie, flinke teen knoflook in plakjes, chilivlokken naar smaak, 1 eetlepel boter, 30 geraspte parmezaanse kaas en wat extra voor erbij, vers gemalen zwarte peper.

Doe de geraspte courgette in een vergiet strooi hert zeezout er over en laat 10 minuten boven een kom of in de aanrecht uitlekken.

Verhit de olijfolie en bak knoflook met chilivlokken 1-2 minuten op halfhoog vuur tot het geurt.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookwater.

Doe de courgette in een oude theedoek zonder wasluchtjes en knijp het vocht uit de courgette. Doe de courgette in de pan met knoflook en chilivlokken en bak circa 2 minuten tot het gaar is.

Doe de pasta in de pan met courgette en voeg eventueel wat van het kookwater toe als de courgette te droog is.

 Schep alles voorzichtig door elkaar, voeg de boter en kaas erbij en roer nogmaals voorzichtig om. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

Schep de pasta in borden en strooi er nog wat parmezaan over.

Plantaardige versie: gebruik parmezzini en plantaardige boter en let er op dat je pasta geen ei bevat!

Bron : Elke dag supergezond - Heidi Swanson


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen