donderdag 21 augustus 2014

Gado-gado

2 personen.

200 gram sperzieboontjes, 2 wortels, 2 tomaten, halve komkommer, bakje tauge, 1/4 Chinese kool, blok tempeh of tofu, 2 gekookte eieren (optioneel), emping, ketjapsaus, gefruite uitjes, rijst.

Snij boontjes in kleine stukjes en kook ze in 10/15 minuten beetgaar. Rasp de worteltjes, snij tomaat en komkommer in blokjes, snij de kool in dunne reepjes. Snij tempeh of tofu in blokjes of reepjes. kook de eieren.

Verhit olie in een pan en bak de tempeh/tofu knapperig. Leg de groenten op een schaal en leg de tempeh/ tofu/eieren op de groenten. Strooi er gefruite uitjes, emping en ketjapsaus over.

Ketjapsaus: Fruit een halve ui en een teen knoflook in wat olie. Voeg een eetlepel pindakaas en gefruite uitjes toe en een kopje ketjap. Breng op smaak met citroensap, sambal en wat gehakt selderijblad. Als de saus te dik is kan je wat water toevoegen

Serveer met rijst 

Ik heb geen foto van gado-gado maar je kan alle groenten gebruiken die je lekker vind.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen