woensdag 6 augustus 2014

Indiase kerrie soep

1,5 liter groentebouillon, 3 grote aardappels geschild en in kleine blokjes gesneden, 1 kleine courgette in blokjes, 1 gele paprika in blokjes, 2 grote tenen knoflook, chili vlokken naar smaak, 3 eetlepels kerrie poeder, volle theelepel garam masala, 250 ml kokosmelk, peper, zout en vers gehakte koriander

Verhit wat olie in een pan en fruit ui met kerrie, garam masala en chili vlokken. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de courgette, paprika en aardappel toe en giet de bouillon bij het mengsel.

Roer goed door en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken op laag vuur. Giet dan de kokosmelk bij de soep en pureer. Laat nog een minuutje of 10 op laag vuur pruttelen.

Schep de soep in kommen en schep in ieder kom een theelepel mangochutney en strooi er wat verse koriander (of peterselie) over de soep en serveer met naanbrood. Je kan de chutney ook bij het naanbrood serveren.

Bewerkt recept: bron Wakker Dier

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen