donderdag 7 augustus 2014

Muffins met blauwe bessen

150 gr blauwe bessen, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1 volle theelepel bakpoeder, 75 gram suiker, 75 gram vloeibare (plantaardige) boter, 2 dl (plantaardige) melk, 1 groot ei of 1 portie No Egg, 1 tl kaneel, snufje nootmuskaat, zout

Oven op 200 graden

Zeef bakmeel, bakpoeder en zout boven een grote kom. Roer de suiker, kaneel, vers geraspte nootmuskaat en bosbessen erdoor.
Meng in een ander kom de boter met het ei of No Egg en de melk.

Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en schep een paar keer luchtig door. Is niet erg als je nog wat bloem blijft zien.

Zet 12 papieren cups in een muffinvorm en schep in iedere cup 2 eetlepels deeg. Zet de vorm in de oven en bak in 20/25 minuten gaar en goudbruin.

Bron bewerkt recept: Koken met Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen