vrijdag 15 augustus 2014

Vijgen havermout repen

1/2 cup gedroogde vijgen in stukjes, 1 cup rozijnen, 1 sinaasappelsap met rasp (gebruik biologische sinaasappels), 2 cups havermout, 2/3 cup spelt bloem, snuf Himalayazout, paar draaien nootmuskaat, 6 eetlepels plantaardige boter, 1/4 cup amandelen, 2 eetlepels speltstroop.

Oven op 180 graden

Meng vijgenstukjes met rozijnen, sinaasappelsap en een 1/3 cup water en breng aan de kook. Laat dan 5 minuten op laag vuur koken. Laat een beetje afkoelen

Doe havermout, speltbloem, zout en nootmuskaat in de kom van een foodprocessor en puls 3-4 keer. Voeg de boter toe en maal tot meel. Als het deeg te droog blijft 1/3 cup water toevoegen. Doe in een andere kom en zet even weg.

Meng het fruit met de amandelen en doe in de foodprocessor. Pureer tot een jam massa.

Leg een laagje van het deeg in een vierkant ovenschaaltje en druk goed aan. Schep de fruit massa er op en verkruimel de rest van het deg over het fruit. Giet er de speltstroop over.

Zet het schaaltje in de oven en bak 30/35 gaar en bruin.
Laat afkoelen en snij dan in repen.

Bron: Whole Foods Market

Cupmaatjes kan je kopen bij AH

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen