donderdag 4 september 2014

Warme bonensalade met geitenkaas

4 personen

500 gram sperziebonen, grote pot of blik witte bonen, eetlepel citroensap, 1 grote ui, teen knoflook, olijfolie, suiker, 5 eetlepels witte wijnazijn, 50 gram rucola, 150 gram zachte geitenkaas snuf chilivlokken

Maak sperziebonen schoon en snij in stukken. Kook ze 15 minuten in kokend water  en spoel dan af met koud water. Speol de witte bonen af en laat goed uitlekken. Doe de beide bonen in een schaal

Snipper ui en knoflook. Verhit olie in de pan en fruit ui en knoflook. Voeg een schepje suiker toe en laat licht karameliseren. Blus af met citroensap en azijn. Breng aan de kook en laat een paar minuutjes op laag vuur.

 Breng op smaak met peper en zout. Meng de vinaigrette met witte bonen en sperziebonen. Meng de rucola met de bonen. Verkruimel de geitenkaas erboven en strooi er wat chilivlokken over.

Bron bewerkt recept Foodies mei 2014

Ik gebruikte kropsla en strooide er nog wat bieslook over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten