zaterdag 18 oktober 2014

Appelthee

Appelthee

Niet meer weggooien de schillen en klokhuizen van appels en peren. Daar kook je voortaan thee van... Met wat smaakmakers erbij zoals een stukje verse gember, pijpje kaneel, kardemom, citroenschil, sinaasappelschil. En houd je van zoet voeg dan wat honing, agavestroop of diksap toe, maar eigenlijk hoeft dat helemaal niet. Het is zo al lekker en zoet genoeg! Heb je nou iedere keer maar 1 schil en klokhuis van een appel of peer, doe ze dan in een zakje in de vriezer en spaar op tot je een hoeveelheid van 4-5 vruchten hebt.

Je maakt het zo. Doe de schillen van appels en/of peren in een pan met 1 1 1/2 liter water en wat kruiden naar keus. Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en laat een uurtje op laag vuur trekken. Zeef de thee en drink hem heet. Maar koud is ook prima!

Bron: Gezond lekker koken - Vreni de Jong en Irma Kermeling

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen