donderdag 23 oktober 2014

Spaghetti seitanese


2 personen

2 plakken seitan (De Hobbit)

Voor de saus: 1 ui gesnipperd, grote teen knoflook geperst, 1 stengel bleekselderij in stukjes, 1 wortel geraspt of in hele kleine blokjes gesneden, olijfolie, blik tomatenblokjes, 1 laurierblaadje, takje rozemarijn, 1 tl oregano, 1 tl tijm, eetlepel tomatenpuree, peper, 1 maggi blokje, 200 gram spagetthi.

Doe de plakken seitan in stukken in en keukenmachine en maal tot gehaktkruimels (of koop seitangehakt).

Verhit olie in een pan en fruit en knoflook. Voeg 2/3 van het seitan gehakt toe en bak kort op hoog vuur (de rest bewaar of vries je in voor iets anders). Voeg wortel en selderij toe. Bak nog een paar minuten op hoog vuur.

Schep tomatenpuree en blik tomaten door de groenten en verkruimel het bouillonblokje erboven. Doe de kruiden bij het mengsel en breng op smaak met peper. Roer alles goed door en laat de saus een kwartiertje pruttelen.

Verwijder dan rozemarijn en laurier. Kook spaghetti en serveer de saus bij de pasta

Bewerkt recept, bron: Vegan Eenvoudig genieten
(In het originele recept worden sojareepjes gebruikt)


Bron GroenVoer

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen