zondag 23 november 2014

Finocchi al gratin

4 personen

500 gram venkel, 10 gram bloem, 15 gram boter, 1 teentje knoflook geperst, 1 kleine sjalot fijn gehakt, 1 laurierblad, 150 ml melk, 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas, 50 gr gorgonzola, handje walnoten, zout, peper, nootmuskaat.

Snij venkel overlangs in dunne plakken van 4 mm dik en stoom ze 8 minuten. Laat de plakken afkoelen op een bakplaat.

Maak bechamelsaus: smelt de boter en voeg de bloem toe. Giet de melk erbij en roer onmiddelijk om klontjes tegen te gaan. Voeg de sjalot, knoflook en laurier toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Haal als je een mooie saus hebt de laurier eruit en zet weg met de deksel op de pan.

Verwarm de oven op 180 graden

Meng in een ovenschaal de venkel met 2 eetlepels parmezaan, en driekwart van de bechamelsaus. Leg de blokjes gorgonzola er op en dan de rest van de bechamelsaus. Strooi de resterende  parmezaanse kaas er over en zet de schaal in de oven. Bak circa 15 minuten tot de venkel goudbruine plekjes begint te vertonen.

Strooi de walnoten over het gerecht en serveer met ovenroasted potatoes met rozemarijn en teentjes knoflook.

Bewerkt recept bron: Easy Vegeteranean

Venkel is niet niet echt mijn groente maar op deze manier kan ik er bergen van op. Wat is dit lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten