dinsdag 25 november 2014

Gevulde paprika's met smeltend zachte koolraap en geitenkaas

Wij aten  met zijn drieën van deze maaltijd met een salade erbij en voor de man borstfilet van een Kempener Hoen. Oorspronkelijk is het gerecht voor zes personen. We likten nog net de restjes niet uit de schaal en van het bord, maar man wat is dit lekker, en dat met een ondergewaardeerde knol als koolraap. Hulde aan Yotam Ottolenghi en blij dat ik weer een Odin pakket genomen heb anders hadden we dit nooit gegeten, want daar zitten in de winter al die weirde knollen in...Neem wel je tijd voor dit gerecht, mooi klusje voor het weekend ofzo!

150 gram boter, 1 grote koolraap geschild en in blokjes van 1 cm, tijmblaadjes, 100 gr parmezaanse kaas, 2 tenen knoflook, 40 gr kappertjes, 6 stoplicht paprika's, olijfolie, plak Chèvre in stukjes gebroken, peterselie fijn gehakt, zout en gemalen zwarte peper

Smelt boter in een pan op halfhoog vuur, Voeg de koolraap toe met tijm, flink wat peper en 1 1/2 theelepel zout. Draai het vuur laag en braad de koolraap in 50 minuten gaar. Schep steeds boter over de koolraap zodat ze mooi gecarameliseerd wordt. Schep de koolraap met een schuimspaan uit de pan en doe in een schaal. Meng met parmezaan, knoflook en de kappertjes. Zet tot gebruik opzij. De boter giet je in een schaaltje in de koelkast om voor en andere maaltijd te gebruiken.

Verhit de oven op 250 gr. Halveer de paprika's maar laat de steeltjes zitten. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Zet de paprika's met de snijkant naar boven op een bakblik en sprenkel er wat olijfolie over en wat zout. Zet de plaat in de oven en bak de paprika,s 35 minuten tot ze gaan blakeren. Haal de paprika's uit de oven en schakel de temperatuur terug naar 220 graden.

Schep het koolmengsel voorzichtig in de paprika's en verdeel de geitenkaas erover. (Ik gebruikte maar een halve plak kaas) Zet de paprika's weer terug in de oven en bak nog 10/15 minuten tot de kaas licht gekleurd is. Haal de paprika's uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen. Strooi er peterselie over en serveer.De koolraap blokjes kan je ook als bijgerecht serveren zonder de paprika,s

Bron Yotam Ottolenghi - Plenty More

Geen opmerkingen:

Een reactie posten