donderdag 27 november 2014

Kleine romige champignonpasteitjes

25 gr boter, 1 eetlepel olijfolie, 1 kleine ui gesnipperd, 1 teen knoflook geperst, 350 gram kastanjechampignons, handje verse peterselie fijn gehakt, 100ml (plantaardige) room, rol bladerdeeg uit de koeling (ik gebruikte Tante Fanny) beetje sojamelk.

Verhit de boter in een bakpan met de olie. Voeg ui toe en bak zacht. Voeg de knoflook en de champignons toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de room en de peterselie door het mengsel.

Verhit de oven op 200 graden.

Zet 6 papieren vormpjes in een muffinvorm. Snij 6 rondjes uit het bladerdeeg van 8 cm doorsnee. Rol het deeg opnieuw uit en snij nogmaals rondjes van 6 cm doorsnee. Duw de grote bladerdeegplakjes voorzichtig in de muffinplaat. Schep het champignonmengsel in het bladerdeeg. Leg de overige plakjes over het champignonmengsel en maak er een dakje van. Kwast de dakjes in  met sojamelk en strooi er eventueel iets van karwij, maan of sesamzaad over.

Zet de plaat in de oven en bak de pasteitjes in ca 20 minuten gaar en goudbruin. Houd je oven altijd in de gaten want iedere oven is anders. Serveer met een kom soep.

Voor de plantaardige versie gebruik je plantaardige boter en plantaardige room. Bladerdeeg van Tante Fanny is al plantaardig en anders van Moin

Bron: Vegetarian Christmas Good Food 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen