zondag 30 november 2014

Lasagna van champignons en spinazie

2-3 personen

Morgen begin ik met de challenge van Kliek & Co om een maand lang geen bruikbaar voedsel weg te gooien.

Laten we dan maar meteen beginnen met wat ik nog vond in vriezer en koelkast

Een bakje champignons zonder bestemming, wat spinazie deelblokjes, wat volle langhoudbare melk, een restje kaas en een recept voor deze heerlijke lasagna

Olijfolie, teen knoflook, ui gesnipperd, tijm, bakje champignons 250 gram in plakjes, 5-6 spinazie deelblokjes ontdooid, 6-9 lasagnavellen, 3 kopjes melk, laurierblaadje, klont boter, paar eetlepels bloem, geraspte kaas.

Verhit de melk met het laurierblaadje. Breng aan de kook. Zet het vuur uit en laat de melk een kwartiertje staan met het laurierblaadje er in. Haal het laurierblaadje er dan uit.

Smelt boter in een pan en voeg de bloem toe. Voeg de melk toe en roer goed om klontjes te vermeiden. Strooi kaas in de saus en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Als de saus te dik is giet je er meer melk bij.

Verhit olie in een pan en fruit ui met knoflook en tijm. Voeg de champignons toe en bak de kort op hoog vuur. Voeg de spinazie toe en meng goed door.

Leg in een ovenschaal een laagje kaassaus, spinaziemengsel en lasagna vellen. Ga door tot alles op is en eindig met een laag kaassaus.

Verhit de oven op 190 graden. Zet de schaal in de oven en bak de lasagna in 25 minuten gaar en goudbruin.

Serveer met een salade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten