dinsdag 11 november 2014

Pasta met walnoten-majoraanpesto en radicchio

4 personen

400 gram pasta, 1 struik radichio (ca 200 gr) fijn gesneden

Voor de pesto: 50 gram gedopte walnoten, teen knoflook, zeezout en gemalen zwarte peper, flink wat blaadjes van verse oregano of marjoraan, de blaadjes van een bos peterselie, olijfolie, 50 gram pecorino, citroensap

Rooster de walnoten in enkele minuten goudbruin. Doe ze in een vijzel of keukenmachine met de knoflook en het zeezout en pureer tot een grove puree.

Voeg de kruiden toe en pureer verder. Giet de olie erdoor. Voeg dan de pecorino en citroensap toe en proef of het goed op smaak is. Voeg anders nog wat peper en zout toe. Zet de pesto even weg.

Breng in een grote pan water met zout aan de kook en kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Schep een kop kookwater uit de pan en giet de pasta af.

Doe de pasta weer in de pan, schep de pesto erdoor en zoveel van het kookwater dat de pesto een mooie romige saus wordt. Roer dan de radichio door de pasta en dien op met extra pecorino.

Bron: Anna Jones  Een nieuwe kijk op eten


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen