zondag 16 november 2014

Winterse pompoensoep met zoete aardappel en steranijs

Olijfolie, 1 prei gewassen en in ringetjes, duimgroot stuk verse gember geschild en fijn gehakt, 4 tenen knoflook fijn gehakt, 1/2 groene chilipeper zonder zaadjes, fijn gehakt, theelepel kardemon poeder, theelepel ketoembar, 1 eetlepel geelwortel, 500 gram pompoen, pitten verwijderd en in blokjes, 3 zoete aardappels geschild en in blokjes, 2 anijssterren, 2 liter groentebouillon, zeezout en gemalen zwarte peper.

Verhit een pan met dikke bodem op halfhoog vuur. Voeg olie toe en bak prei, gember, knoflook en chilipeper in 10 minuten gaar.

Voeg kardemom, ketoembar en geelwortel toe aan het mengsel en smoor een paar minuten.

Doe pompoen, zoete aardappel en steranijs in de pan en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de soep minimaal 20 minuutjes op laag vuur pruttelen.

Voeg nog wat peper en zout toe, verwijder de steranijs en pureer de soep met de staafmixer.

Bewerkt recept, Bron Anna Jones - Een nieuwe kijk op eten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten