maandag 17 november 2014

Zelf gemaakte groentebouillon

Voor circa 500 gram

2 preien gewassen en grof gehakt, 4 wortelen schil verwijderd en grof gehakt, 4 stengels bleekselderij gewassen en grof gehakt, 1 venkelknol gewassen en grof gehakt, 3 tenen knoflook gepeld, een bosje peterselie, een handvol selderij blad van een struik bleekselderij, 20 gram fijn zeezout

Pulse de groenten en knoflook in een foodprocessor tot ze heel fijn zijn, Voeg de peterselie en selderijblaadjes toe en pulse nog een paar maal. Voeg het zout toe en pulse nogmaals tot het een fijne puree is (die vrij nat is)

Bewaar de massa in een tupperwarebakje in de vriezer tot gebruik. Het zout zorgt ervoor dat het mengsel vrij poederachtig blijft zodat het zo uit het bakje geschept kan worden. Afhankelijk van wat je maakt gebruik je een theelepel tot een eetlepel per liter water.

Bron: Anna Jones - Een nieuwe kijk op eten.  Zij heeft het recept weer geleend van Heidi Swanson van 101cookbooks

*Persoonlijk vind ik de bouillon niet zout genoeg en laat het niet zo nmakkelijk los als zij zegt. Lekker, makkelijk en goedkoop is het wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten