donderdag 11 december 2014

Gesuikerde sinaasappelschilletjes

Niet moeilijk te maken, het kost alleen wat tijd...

4 grote biologische sinaasappels of twee sinaasappels en 2 citroenen. Zorg dat er geen waslaagje op het fruit zit en anders heel goed schoonmaken! Veel suiker...

Snij het fruit in 8 partjes en snij het vruchtvlees eruit. Probeer een schil van ongeveer 5 mm dikte over te houden zonder teveel van het witte velletje. Snij de schil in dunne reepjes van 1/2 cm.

Doe de schilletjes in een pan met water, breng aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur sudderen. Giet het water af en doe schoon water in de pan. Breng aan de kook en laat dan op laag vuur 30 minuten pruttelen.

Zet een zeef op een pan en giet de schilletjes af maar vang het water op en bewaar. Meet het water af en op iedere 100 ml water voeg je 100 gram suiker toe. Breng het suiker water aan de kook en roer net zolang tot alle suiker is opgenomen. Voeg dan de schilletjes toe aan het suikerwater en breng aan de kook. Laat 30 minuten op laag vuur koken tot ze glazig en zacht zijn geworden. Laat afkoelen in de siroop.

Schep de schilletjes met een schuimspaander uit de siroop en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de oven de laagste stand en schuif de bakplaat met schilletjes in de oven. Laat 30 minuten drogen.

Schep een laagje suiker op een bord of plaat en schep de schilletjes er voorzichtig doorheen. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn met suiker. Laat ze verder aan de lucht drogen. Bij mij duurde dat ongeveer een dag!

Doe de schilletjes in een glazen pot. Ze blijven ongeveer 2 maanden goed. Gebruik ze in taart, muffins, mincemeat en zelfs klein gesneden in de oliebollen smaken ze heerlijk!

Het vruchtvlees wat je overhoud verwek je in een salade of eet je gewoon lekker op. De siroop die overblijft kan je bewaren in een glazen flesje en gebruiken als siroop in dressings en gebak of in de thee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten