dinsdag 2 december 2014

Pindakaas...Homemade!

Zelf pindakaas gemaakt...eitje!

Zak ongezouten pinda,s zonder vlies. (Er lag hier al een tijdje in zakje in huis die maar niet op ging) zeezout naar smaak of voorkeur, olie (optioneel)

Doe de pinda's met zout in een keukenmachine. Laat draaien. Duurt ongeveer 5-10 minuten. Eerst worden het kruimeltjes, dan een stevige bal en tenslotte komt de olie uit de pinda's vrij. Proef of de pindakaas goed op smaak is en schep in een potje. Vind je de pindakaas te droog kan je er nog een klein scheutje olie bij doen.

Ik deed een testje met het potje Calvè pindakaas en die van Krekeltje (natuurwinkel) De biologische variant kan blijven, die van calvè komt er niet meer in.

Maar ik ga voor de eigen gemaakte, dat is lekker. Ook maar eens proberen met hazelnoot, amandel en cashewnoot of een mix van diverse noten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen