dinsdag 9 december 2014

Pittige tofu met peper


4 personen

800 gram stevige tofu, olie, maizena, 150 gr boter, 12 kleine sjalotten (350 gr) in dunne ringetjes, eetlepel sambal of 8 verse milde rode pepers in ringetjes, 12 tenen knoflook fijn gehakt, 3 eetlepels verse gember fijngehakt, 3 eetlepels ketjap A, 5 eetlepels sojasaus (Kikkoman), 2 eetlepels kristalsuiker, gemalen zwarte peper, 16 kleine smalle bosuitjes in stukjes van 3 cm

Snij de tofu in blokjes van 2-3 cm en bestrooi met maizena.
Giet een laag olie in een pan en bak de tofu in porties tot ze rondom bruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Giet olie uit de pan en schraap aanbaksels van de bodem. Laat de boter in de pan smelten. Voeg sjalotten, sambal of rode pepers, knoflook en gember toe en bak al omscheppend 15 minuten op halflaag tot laag vuur tot alles gaar is. Roer er de sauzen en suiker door en draai flink wat zwarte peper over het gerecht.

Doe de tofu terug in de pan en warm minimaal een minuut mee. Roer tot slot de bosuitjes erdoor. Serveer met rijst en sambal boontjes.

Bron Plenty - Yotam Ottolenghi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten