zaterdag 27 december 2014

Risotto bitterballen

Voor 12-15 risottoballen

Olijfolie, 2 eetlepels boter, teen knoflook, 125 gram risottorijst, 100 ml droge witte wijn, 400 ml groentebouillon, paar takjes peterselie fijn gehakt, 75 gram pecorino geraspt, paar eetlepels bloem, 2 ei losgeklopt met en beetje water, paneermeel, olie om te frituren.

Verhit voor de risotto de olijfolie met de boter in een pan met een dikke bodem. Fruit hier de knoflook in en voeg de rijst toe. Blijf de rijst roeren tot alle korrels glanzen. Giet dan de wijn erbij en roer tot alle wijn is geabsorbeerd.

Zet het vuur laag en giet een scheut bouillon door de rijst. Roer tot alle bouillon is opgenomen voordat je de volgende scheut bouillon erbij giet. Ga door tot alle bouillon op is, dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Roer dan de peterselie en de kaas door de risotto.

Haal de pan van het vuur en giet er nog een beetje olijfolie en de boter door. Laat goed afkoelen liefst nog een nachtje in de koelkast zodat de risotto goed opstijft.

Zet drie schaaltjes neer met bloem, geklopt ei en paneermeel. Draai bitterballen van de risotto en haal ze door de bloem, het ei en de paneermeel.

Verhit olie in een pan en bak de risottoballen in 3 minuten gaar en goudbruin. Serveer met tomatenbouillon*, sla en zongedroogde tomaten mayonaise*

Bron risottoballen: Lekker Weten magazine EkoPlaza

Geen opmerkingen:

Een reactie posten