maandag 22 december 2014

Zoete kleverige tomaten-uienschotel

Voor 4 personen
Oven op 210 graden

500 gram mini uitjes of pareluitjes, 750 gram kerstomaatjes, 750 gram krielaardappeltjes, zeezout en zwarte peper gemalen, olijfolie, 1 blik uitgelekte cannellinibonen van 400 gram, bosje bascilicum

Doe de uien in een kom en overgiet ze met kokend water. Schep ze er met een schuimspaan weer uit en pel ze. Het hete water zorgt er voor dat de schilletjes makkelijker loslaten.

Doe de uien in een grote braadslee met de tomaatjes en krielaardappels. Giet er olijfolie over en maal peper en zout over de schotel. Hussel goed door elkaar en zet in de oven. Rooster de groenten 1 uur en roer ieder kwartier goed om.

Haal de braadslee uit de oven voeg de uitgelekte cannellini toe aan het mengsel en de basciicum. Zet alles nog 15 minuten in de oven.

Schep de schotel op borden met het vocht dat vrij is gekomen en serveer met een groene salade.

Bron: Een nieuwe kijk op eten - Anna Jones

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen