maandag 5 januari 2015

Gebakken tomaat met tagliatelle en olijvensaus

4 personen

1 kg tomaten, 2 grote uien, 1 takje rozemarijn, zout en peper uit de molen, 2 eetlepels olijfolie, 300 gram tagliatelle, handje vers gehakte peterselie, 100 gram groene olijven zonder pit, teen knoflook, 1 citroen, 1 dl olijfolie.

Verwarm de oven op 240 graden, Snij de tomaten in kwarten en de uien in achten. Leg ze met de rozemarijn in een paltte ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Sprenkel er wat olijfolie over en hussel alles goed om zodat alle groenten met olie bedekt zijn. Zet de schaal in de oven en laat ca 20 minuten bakken tot de tomaten zacht zijn en de uien donkere randjes krijgen.

Hak de olijven en de knoflook fijn. Rasp er wat van de schoon geboende citroenschil over en meng de olijfolie erdoor. Kook intussen de pasta beetgaar. Schep de olijvensaus door de afgegoten pasta en laat kort door verwarmen. Meng dan de gebakken tomaat met uien door de pasta.
Strooi er voor de liefhebber nog wat pecorino over.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen