dinsdag 6 januari 2015

Gekruide bulghur, kikkererwten en zoete aardappelsalade

3 personen

500 gram zoete aardappel geschild en in blokjes, 1 rode en 1 gele paprika van zaad en steel ontdaan en in blokjes, 2 el harissa pasta, 1 el olie, 210 gram bulghur, 1 groente bouillonblokje, 1 teen knoflook geperst, 1,5 dl Alpro mild & creamy soja yoghurt, citroensap, handje verse peterselie fijn geknipt, half blikje kikkererwten, afgespoeld en velletjes verwijderd, 2 handen veldsla, handje pijnboompitten.

Verwarm de oven op 225 graden. Leg de aardappel en paprika op een bakplaat en sprenkel er de olie over. Schep de harissa erdoor en rooster de groenten in 20 minuten zacht. Kook bulghur met het bouillontablet volgens gebruiksaanwijzing gaar. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

Meng de sojayoghurt met knoflook, citroensap, peper, zout en peterselie. Laat de bulghur een beetje afkoelen en meng dan de geroosterde groenten, kikkererwten, veldsla en pijnboompitten erdoor. Serveer de saus bij de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten