zaterdag 31 januari 2015

Gepofte rijstblokjes met zoute karamel


100 gram gepofte rijst (Kellogg's), 225 gr minipretzels of zoute sticks grof gebroken, 60 gr plantaardige boter, 100 gr rietsuiker,175 gr rijststroop, 1/4 tl bakingsoda, 150 gr droog geroosterde gezoute pinda's, vanille extract

Bekleed een bakvorm van 23x23 cm met bakpapier. Meng pofrijst en pretzels in een kom.Meng in een pan boter met suiker en stroop aan de kook en kook 1 minuut door.

Neem de pan van het vuur en roer de bakingsoda erdoor. De karamel gaat nu dik worden. Roer de pinda's en de vanille door de karamel. Schenk het mengsel door de pretzels/pofrijst en meng goed door elkaar. Schenk het mengsel uit over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan.

Zet de vorm minimaal 15 minuten in de vriezer om op te stijven en snij dan in blokjes.

Voor ca 24 blokjes 

Bron: Veganistisch Koken


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen