dinsdag 27 januari 2015

Goed gevulde bruine bonensoep

Groot blik of 500 gram zelf gekookte bruine bonen, 2 uien fijn gesnipperd, teen knoflook gehakt, blikje tomatenpuree, 2 tomaten in blokjes, 1 prei in dunne ringetjes, 1 paprika in kleine blokjes, klein blikje mais of diepvries, 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes, 1 1/2 liter groentebouillon, theelepel sambal, theelepel komijnpoeder, snufje chilipoeder, snufje gerookt paprikapoeder.

Fruit ui met knoflook in en beetje olie. Voeg de rest van de groenten toe en bak kort mee. Schep de bonen door het mengsel met tomatenpuree en de kruiden. Giet dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat een half uurtje koken op laag vuur. Laat de soep zo of pureer hem licht.

Serveer met een lekker stuk brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen