zondag 25 januari 2015

Knolselderijsoep met hazelnoten en krokante salie

6 personen

olijfolie, 1 prei gewassen en in ringetjes gesneden, 1 selderijknol gewassen, geschild en in blokjes gesneden, 4 appels geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes, tijm, 1 1/2 liter groentebouillon, 1 blik van 400 gram witte bonen of kikkererwten, zeezout en peper.

Op dienen met een hazelnoten, 100 gram boter, salieblaadjes

Verhit de olie in een grote (soep)pan. Doe de prei erin en smoor 10 minuten tot hij halfzacht en zoet is. Voeg knolselderij, appels en tijm toe en smoor alles 2-3 minuten. Giet dan de bouillon erbij en voeg de bonen toe. Laat de soep 20-30 minuten zachtjes koken en pureer de soep dan.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Schud ze uit de pan en zet de pan opzij.
Verhit de boter in de pan en bak de hazelnoten en salieblaadjes tot ze knapperig zijn en de boter lichtbruin is.

Schep de soep in kommen en garneer met de hazelnoot-salieboter. Serveer met een knapperig stuk brood

Bron: Een nieuwe kijk op eten - Anna Jones

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen