zondag 25 januari 2015

Tempeh burgers

225 gram tempeh, 125 gr bloem, 50 gr vloeibare plantaardige boter, 1 volle eetlepel pindakaas, 1 theelepel groentebouillonpoeder, 1 theelepel liquid smoke, tamari of sojasaus, 1 theelepel gerookt pikant paprika poeder, eetlepel ketchup, zout en peper.

Breek de tempeh in stukken en verkruimel zo fijn mogelijk in een keukenmachine. Doe de verkruimelde tempeh in een kom. Voeg bloem, boter, pindakaas, bouillon en de kruiden toe en kneed tot een stevige bal. Maak 4 burgers van het mengsel en laat een half uurtje opstijven in de koelkast.

Verhit olie in een pan en bak de burgers aan beide zijden goudbruin
Leg sla op een (zelf gebakken) broodje en leg hier de burgers op. Garneer met currysaus, tomaat en gemengd zuur

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen