dinsdag 24 februari 2015

Bloemkoolbeignets met citroenyoghurt

4 personen

1 kleine bloemkool (ca 320 gr) 120 gr bloem, handje fijn gesneden peterselie, 1 teen knoflook geperst, 2 sjalotten fijn gesneden, 4 biologische eieren, 1 tl komijnpoeder, snufje kaneel, 1 tl geelwortelpoeder, 1 1/2 tl zout, 1 tl zwarte peper, 500 ml zonnebloemolie om te bakken.

Limoensaus: 300 gr Griekse yoghurt, 1 tl ketoembar, geraspte schil van een biologische limoen, 2 el limoensap, 2 el olijfolie, zout en peper

Klop alle ingrediënten voor het sausje door elkaar. Het moet een pittige scherpe citroen smaak hebben. Laat minimaal een uur in de koelkast staan om op smaak te komen.

Snij de bloemkool in kleine roosjes. Doe in een pan met water en laat in 15 minuten gaar worden. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

Meng bloem met eieren, peterselie, knoflook, specerijen, zout en peper in een kom en klop alles door elkaar. Schep de warme bloemkool erdoor en meng zodat de bloemkool in kleine stukjes uiteenvalt.

Verhit een laag olie in een wijde pan en schep er met 2 lepels bergjes in van het bloemkool beslag, ongeveer 3 eetlepels per beignet en druk ze een beetje plat. Houd de beignets los van elkaar met een spatel. Bak de beignets ca 3 minuten per kant.

Schep de beignets uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier, Stop de beignets in een pita en serveer met de saus.

Bron: Yotam Ottolenghi- Het Kookboek


Geen opmerkingen:

Een reactie posten