dinsdag 10 februari 2015

Cashewnoten muffins

250 gr ongezouten cashewnoten, 100 gr gekookte quinoa, 200 gr ui, 250 gr rode/gele paprika in blokjes, teen knoflook, 3 dl sojamelk, 4 el edelgist, 60 gr maismeel, tl baking soda, snufje chilivlokken, handje verse peterselie fijn gehakt, geraspt citroenschil en sap, olijfolie, peper en zout.

Oven op 180 gr

Snipper ui en knoflook. Fruit in wat olijfolie. Voeg de paprikablokjes toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout.

Maal de noten fijn in een keukenmachine. Vermeng met de gekookte quinoa, sojamelk, maismeel, bakingsoda en de groenten. Rasp wat citroenschil en pers de helft van de citroen uit. Voeg citroenrasp, sap, edelgist, peterselie en chilivlokken toe..

Schep alles luchtig door elkaar. Bekleed en muffinplaat met 12 vormpjes en schep het mengsel er in.
Bak in ca 30 minuten gaar en goudbruin. 

Bron EVA Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten