zaterdag 7 februari 2015

Gevulde paprika's

4 personen

5 rode paprika's, 1 ui, 2 tenen knoflook, theelepel sambal of 1 rode chilipeper, 1 courgette, 50 gr zilvervliesrijst, olijfolie, 200 gr tomatenblokjes uit blik, paneermeel, handje verse peterselie, beetje geraspte parmezaanse kaas

Oven op 200 graden.
Halveer 4 paprika's in de lengte en leg ze op een bakplaat. Snij de overgebleven paprika, ui, knoflook  courgette en rode peper fijn. Kook de rijst beetgaar. 

Bak ui, knoflook en chilipeper of sambal in wat olie in 6 minuten zacht. Voeg paprika en courgette toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaatblokjes toe en verhit even mee.

Meng rijst en groenten door elkaar en vul de paprika's. Bestrooi met  paneermeel en peterselie. Bedruppel met wat olie en bak 20-30 minuten bruin in de oven. Strooi dan de kaas erover.

Serveer met krielaardappeltjes en sla

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen