maandag 23 februari 2015

Home Made: pita broodjes

Dat is toch makkelijk zeg, zelf pitabroodjes maken. En wat je over hebt vries je in. Kan makkelijk!

2 tl suiker, 2,4 dl warm water, 2 tl gedroogde gist, 320 gram bloem + extra voor het uitrollen, 2 tl zout, 2 tl olijfolie + extra voor het invetten

Los 1 tl suiker op in het warme water en voeg de gist toe. Laat 10-15 minuten staan tot het schuimt.
Zeef de bloem met het zout in een grote kom en voeg de andere tl suiker toe. Maak een kuiltje in het midden en giet er het gistmengsel en de olijfolie in. Meng tot er een deeg ontstaat. Kneed 10 minuten tot een elastisch deeg. Vet een kom in met wat olie en rol de deegbal er doorheen tot het deeg volledig bedekt is met olie. Dek de kom af met een vochtige theedoek en zet het op een warme plaats. Laat minimaal 1 uur rijzen.

Verwarm de oven op 220 gr. Bestrooi een werkvlak met wat meel. Leg het deeg er op en druk de lucht uit het deeg. Kneed nog 2 minuten en verdeel het deeg dan in 8 porties. Draai ballen van de porties en rol ze uit tot ovalen van 3 mm dik. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Er passen 4 pita's op een bakblik.  Bak de pita's 5-8 minuten, haal uit de oven en bak dan de andere 4 pita's.

Snij de pita's open vul met wat je lekker vind. Je kan ook volkorenmeel gebruiken als je dat lekker vind.

Bron: 500 brood recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen