donderdag 5 februari 2015

Home Made: Sandwichspread

Dit is lekker zeg, eigengemaakte sandwichspread.

1/2 rode puntpaprika, 1 stengel bleekselderij, 2 worteltjes, 2 lenteuitjes, 50 gram augurken, 2 eetlepels zilveruitjes, 125 gram Griekse yoghurt, 75 gram mayonaise, 1 eetlepel citroensap, paar druppels vegetarische Worcestershire saus (te koop bij EkoPlaza)zout en peper.

Doe de groenten met een theelepeltje zout in een keukenmachine en maal fijn maar geen prut.
Doe de groenten in een zeef en laat 1-2 uur uitlekken. Duw dan met een lepel resterend vocht uit de groenten. Je kan de yoghurt ook uit laten lekken maar dat hoeft natuurlijk niet.

Meng de groenten met yoghurt, mayonaise, peper en zout en breng op smaak met citroensap en Worcestereshire saus

Laat een nacht op smaak komen. De sandwichspread blijft een week goed in de koelkast.

Bron: Koken met Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten