woensdag 18 februari 2015

Iraanse aubergine stoofpot

Pakje seitan gehakt, olie, 1 grote ui gesnipperd, 6 tenen knoflook fijn gehakt, 2 aubergines in blokjes van 2 cm gesneden, potje doperwten, 1 tl ketoembar, 2 tl currypoeder, 1 kaneelstokje, snufje zout, schepje suiker, 180 ml water, 1 tl cardamompoeder, 3 eetlepels tomatenpasta, chilivlokken, 1 tl koenjit, citroensap.

Fruit ui in wat olie tot ze zacht wordt. Voeg seitan, knoflook en de kruiden toe en bak op laag vuur 2-3 minuten mee. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuutjes mee. Schep de tomatenpuree, erwtjes met vocht, suiker en citroensap door het mengsel en voeg het water toe. Roer goed door.

Laat het mengsel 30-40 minuten oplaag vuur gaar worden. Voeg desnoods nog wat water toe als het mengsel te droog wordt. Strooi er eventueel nog wat verse koriander of peterselie over. Serveer met rijst.

Bron bewerkt recept: Mouthwatering Vegan Recipes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten