donderdag 26 februari 2015

Koggetjes

Voor ca 30-35 koekjes

40 gr suiker, 100 gr bloem, 80 gr witte basterdsuiker, vanillemerg of vanillesuiker, zout, 85 gr koude boter.

Smelt de suiker in een pannetje tot het licht karameliseert. Leg bakpapier op een bakplaat en giet daar de karamel op. Laat afkoelen.

Meng de bloem met zout, basterdsuiker, vanillemerg of suiker. Voeg de boeter toe en kneed met koude handen tot een deeg.

Vouw het bakpapier om de karamel en rol er met een deegroller over tot het gruis wordt. Meng de karamel door het deeg. Laat een half uurtje in de koelkast tot rust komen.

Oven op 160 gr
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Rol balletjes met een doorsnede van 2 cm en druk ze een beetje plat. leg op de bakplaat. bak de koekjes in ca 10 minuten gaar op 160 gr.


Vind je het nou teveel werk kan je de koggetjes ook bij de Hema kopen. Die zijn ook erg lekker!

Bron: Foodies

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen