maandag 16 februari 2015

Pindasaus

1 kleine ui fijn gesnipperd, beetje olie, 6 eetlepels pindakaas, 2 theelepels sambal oelek, teen knoflook geperst, scheut keptjap, 1 1/2 dl,kokosmelk of 2 eetlepels santenmix, handje gefruite uitjes, mespunt bruine suiker, scheutje citroensap, 1 tl ketoembar, 1/2 tl laos, water.

Verhit olie in een pan en fruit ui tot ie gaat kleuren. Voeg pindakaas, knoflook en sambal toe. Laat alles onder voortdurend roeren 1 minuut zachtjes bakken.

Breng water aan de kook en giet net zoveel bij het pindkaasmengsel dat het een dikke saus wordt. Laat een paar minuutjes op laag vuur pruttelen en roer regelmatig door.

Voeg dan de ketjap, santen of kokosmelk, suiker, gefruite uitjes, citroensap, laos en ketoembar aan de saus toe.Roer alles goed door en laat nog even goed heet worden.

Serveer bij alles wat je lekker vind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten