zondag 8 februari 2015

Quinoa met geroosterde groenten

4 personen

1 rode en een gele paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes, 2 courgettes in blokjes, 2 uien gepeld en in grove stukken gesnipperd, 200 gram kerstomaatjes, olijfolie, 200 gram quinoa, 3 el groene pesto, 400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld, 16 olijven 100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld (optioneel) peterselie, citroensap

Oven op 200 graden. Leg de paprika, ui, courgette en tomaatjes in een ovenschaal en sprenkel er olijfolie over. Bestrooi met peper en zout. Hussel goed door elkaar en bak dan 20-25 minuten in de oven.

Bereid quinoa volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Schep de quinoa in een schaal en haal de groenten uit de oven als het klaar is. Meng de pesto met een beetje olijfolie en het vocht van de groenten uit de ovenschaal.

Schep quinoa, kikkererwten, groenten, olijven en pesto voorzichtig door elkaar. Strooi de geitenkaas en peterselie over het gerecht en besprenkel met citroensap.

Bron: Jamie Magazine februari 2015


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen