zondag 15 februari 2015

Warme salade met granen panir en chutneydressing

2 personen

200 gr paneer in blokjes, 1 el kerriepoeder, olie, 1 ui in ringen, 1/2 paprika in repen,, teen knoflook geperst, 2 porties 5 granenmix of bruine linzen uit blik, 2 el mangochtney, 1 el appelazijn, 50 gr spinazieblaadjes, naanbrood.

Kook granen volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Doe de panir in een kom en meng met kerrie en zout naar smaak.Verhit wat olie in een pan en bak de panir 2-3 min tot het licht gekeurd is. Haal de panir uit de pan en zet even weg.

Voeg opnieuw olie in de pan en fruit de ui tot het zacht is. Voeg paprika, knoflook en nog wat kerriepoeder toe. Schep de gekookte granen of linzen erdoor. Breng op smaak met peper en zout en warm alles goed door. Doe de spinazieblaadjes er bij en zet het vuur uit.

Meng voor de dressing de mangochutney met azijn, wat olie en peper en zout.
Schep het mengsel in borden schep de panir er over en sprnekel de dressing er op.

Serveer met naanbrood

Bron bewerkt recept: Delicious november 2014

Ik gebruikte de 5 granenmix van Pedon verkrijgbaar bij AH

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen