woensdag 25 maart 2015

Champignoncurry

4 personen

1/2 eetlepel ghee, 1 volle tl komijnpoeder, 1 volle tl ketoembar, 1 ui gesnipperd, paar draaien zwarte peper uit de molen, 1/2 tl kardemompoeder, 1 tl kurkuma, 1 stukje verse gember fijn geraspt, teen knoflook geraspt, 1 kruidnagel, snufje fenegriek, snufje kaneel, snufje nootmuskaat, mespunt cayennepeper, tl sambal, 2 blikken tomaatblokjes, 600 gr in plakjes gesneden champignons gewoon of kastanje of allebei, zout naar smaak, 200 gr doperwten, paar kneepjes sojakookroom.

Verhit de ghee in en pan en fruit alle kruiden met ui, gember en knoflook. Roerbak 2-3 minuten. Voeg dan de champignons en bliktomaten toe. Roer goed om en laat 25 minuten op laag vuur suderren.

Roer de doperwten door het mengsel en de kookroom. Breng op smaak met zout. Serveer met naanbrood.

Bron bewerkt recept: Recepten uit de Indiaase Keuken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten