zondag 1 maart 2015

Gevulde tomaat en courgette

2 personen

2 bol courgettes (lidl) 2 vleestomaten, 1 ui gesnipperd, beetje olijfolie, handje pijnboompitten, oude boterham verkruimeld, teen knoflook geperst, 8 zwarte olijven in stukjes, handje verse peterselie, 1/2 rolletje geitenkaas (optioneel)cour

Schep de kapjes van de tomaten en lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit met een scherp mesje of lepel. Gooi het vruchtvlees weg maar bewaar het kapje. Snij de kapjes van de courgettes. Verwijder het vruchtvlees. laat ongeveer 1 cm vruchtvlees zitten. Hak het vruchtvlees fijn en bewaar tot later.

Verhit olie in een pan en fruit ui op laag vuur tot het licht kleurt. Voeg de broodkruimels, knoflook, olijven, courgettevruchtvlees en peterselie bij de ui en breng op smaak met peper en zout. Bak 5 minuten op hoog vuur.

Snij de geitenkaas in plakken. Leg op de bodem van de tomaten en courgettes een plak geitenkaas en schep het groentemengsel er in.

Zet de courgettes en tomaten op een bakplaat, leg er nog wat plakken geitenkaas op en strooi de pijnboompitjes er over. Druppel nog wat olijfolie over de groenten en dek de tomaten af met het kapje.

Verhit de oven op 190 gr en zet de bakplaat in de oven. Bak het gerecht in 35-40 minuten gaar.
Serveer met gebakken aardappels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten