zondag 8 maart 2015

Paprika-rode linzensoep

Teen knoflook fijn gehakt, 1 grote ui gesnipperd, 1 middelmaat winterwortel in stukken, 2 puntpaprika's in stukken, 2 koppen rode linzen, 2 blikken gepelde tomaten, 1 klein blikje kikkererwten, 1 klein blikje witte bonen, 5 groentebouillonblokjes, 1-1 1/2 liter water, theelepel djintan, chilipoeder of vlokken naar smaak, theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel kardemompoeder, snuf kaneel, 1/2 theelepel ketoembar, olijfolie

Verhit de olie in een pan en fruit ui en knoflook. Voeg de wortel, paprika en kruiden toe en bak een paar minuutjes op hoog vuur. 

Giet de bliktomaten, kikkererwten en bonen met vocht aan het groentemengsel. Voeg water en de bouillonblokjes toe. Roer alles goed door en breng aan de kook. Zodra de soep kookt laat je hem op laag vuur 30-40 minuten pruttelen.

Pureer de soep en voeg eventueel nog water toe als het te dik is. Serveer met een lekker stuk brood.

Bron bewerkt recept: Jan-Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen