dinsdag 17 maart 2015

Tagliatelli met zongedroogde tomaten en spinazie

3 personen

300 gram tagliatelli, olie, teen knoflook, 3 flinke handen verse gewassen spinazie, 12 zongedroogde tomaten in stukjes geknipt, 3 eetlepels zongedroogde tomatenpesto, eetlepel pijnboompitten, geraspte pecorino, handje verse bascilicumblaadjes, scheutje balsamico, 12 mozzarellabolletjes, chilivlokken, olie, half kopje kookwater van de pasta.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak en spoel af met koud water, dan plakt het niet zo erg. Bewaar een kopje kookwater

Verhit olie in een pan en fruit knoflook met spinazie, bascilicum en zongedroogde tomaten. Als de spinazie geslonken is voeg je chilivlokken, zongedroogde tomaten pesto, wat geraspte pecorino en balsamico toe.  Roer alles goed door en giet dan wat van het kookwater erbij.

Schep de tagliatelli door de saus. Rooster de pijnboompitjes en roer door de saus.
Schep de pasta in borden en schep de mozzarellabolletjes op de pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten