woensdag 18 maart 2015

Tortellini met zongedroogde tomaten saus

Pak tortellini naar keus,

1 kilo tomaten klein gesneden, 1 ui gesnipperd, teen knoflook geperst, scheutje balsamico azijn, scheutje rode wijn azijn, 10 zongedroogde tomaten,, 3 eetlepels zongedroogde tomatenpesto, takje rozemarijn, takje oregano, takje tijm, peper, zout.

Bak de ui en knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de tomaten toe met rode wijnazijn, balsamico, zongedroogde tomaten, pesto en kruiden. Breng aan de kook en laat op laag vuur 1 uur pruttelen. Vis de takjes met kruiden uit het mengsel en pureer tot een saus. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat bouillon.

Schep de tortellini in borden, giet er wat saus op en verkruimel er wat feta over.

Tomaten kan je ook ontvellen en de pitjes verwijderen als je daar niet van houd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten