maandag 27 april 2015

Blauwe bessenkoek

1 cup spelt, volkoren of tarwemeel (wat je in huis hebt), 1 cup havermoutmeel (1 cup havermout fijn malen in een keukenmachine) 1/2 cup oerzoet, 1 tl bakpoeder, 1/2 tl baking soda, 1 1/2 tl kaneel, 1 cup plantaardige melk, 2 el gemalen lijnzaad, losgeklopt met 6 el water (eggreplacer), 1/2 tl vanille extract, 1 cup blauwe bessen, 1/4 cup walnootstukjes.

Oven op 175 graden, leg een stukje bakpapier in een ovenschaal.

Meng de meelsoorten met oerzoet, kaneel, bakpoeder en bakingsoda in een kom. Meng in een andere kom de melk, het lijnzaadmengsel en de vanille. Voeg het natte mengsel bij de droge mengsel en roer alles goed door elkaar.

Schep de blauwe bessen en de walnootstukjes door het beslag. Schep het beslag in een ovenschaal van 9x9 cm.

Strooi nog wat oerzoet, kaneel en wat walnootstukjes over de koek. Zet de schaal in de oven en bak 30/35 minuten. Prik met een prikkertje in het deeg om te kijken of het goed gaar is. Als er stukjes aan het prikker blijven zitten zet je de koek nog even terug in de oven.

Bron: The China Study CookBook

Ik at deze koek een paar dagen als ontbijt met wat vers fruit ernaast

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen