donderdag 16 april 2015

Curry met eieren

4 personen

3 tomaten, 4 gesnipperde sjalotjes, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 4 cm gemberwortel geschild en geraspt, tl ketoembar, 1/2 tl koenjit, 1 el sambal oelek, blik kokosmelk, 1 tl komijnpoeder1 el bruine suiker, mespunt zout, 8 gekookte eieren, 2 eetlepel gefruite uitjes, scheutje sojasaus.

Kerf een kruis in de tomaten en leg ze in een schaaltje met kokend water. Verwijder na een paar minuten de schilletjes en snij in grove stukken.

Verwarm olie in een pan en fruit ui, knoflook en gember een paar minuutjes. Voeg ketoembar, koenjit, komijn, sojasaus, sambal en tomaten toe. Laat een paar minuten fruiten.

Voeg dan de kokosmelk, bruine suiker en het zout toe. Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen tot het mengsel dik wordt.

Voeg de eieren toe en verwarm een paar minuten mee. Bestrooi de curry met de gefruite uitjes en serveer met gekookte witte rijst en komkommersalade

Bron: Vegalicious- Alice hart

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen