dinsdag 14 april 2015

Home Made: appelflapjes

Deeg: 4 cups tarwemeel, 1 eetlepel sucanat (oerzoet), 1/2 tl zout, 2 1/2 tl instantgist, 11/2 cup warm water

Appelvulling: 3 appels in blokjes gesneden, 1/2 cup walnootstukjes, 3/4 cup rozijnen, 2 eetlepels speltstroop of een ander soort wat je lekker vind of in huis hebt, 2 tl kaneel, 1/2 tl gemalen nootmuskaat.

Meng voor het deeg alle ingrediënte in een kom en kneed 8-10 minuten tot een zacht en elastisch deeg. verdeel het deeg in 8 porties en kneed tot balletjes. leg de ballen op een bord en dek af met een vochtige theedoek. Zet het bord op een warme tochtvrije plek en laat 45 minuten rijzen.

Maak de vulling door alle ingrediënten met elkaar te mengen.

Rol na 45 minuten de deegballetjes uit tot ronde lappen van ca 12-15 cm. Schep de vulling op het deeg en vouw dubbel. Druk de randen dicht met een vork. Leg de flapjes op een met bakpapier bekleed bakblik. Laat de flapjes onder een vochtige theedoek nogmaals 15 minuten rijzen

Zet de oven op 220 graden en schuif de bakplaat met de flapjes in de oven. Bak de flapjes 20-25 minuten.

Heerlijk als ontbijt of tussendoor.

Bron: The China Study CookBook- Leanne Campbell

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen